Wat is er toch met mij aan de hand?

door jul 22, 2018

Ik voel me opgeblazen en heb regelmatig heftige buikpijn….

Ik voel me vaak uitgeput en heb dan nergens zin in….

Mijn huid is ontstekingsgevoelig en soms heb ik last van eczeem of pukkeltjes….

Ik heb regelmatig hoofdpijn, het lijkt af en toe wel migraine….

Ja, dit zijn echt dé klachten, die ik dagelijks tegenkom in mijn praktijk. Mijn cliënten zijn vrouwen met een vol en boeiend leven en hun vage gezondheidsklachten steken altijd op het verkeerde moment de kop op. Het maakt ze onzeker, moedeloos en het zuigt energie. Het is dat ze zoveel wilskracht hebben, want de meeste mensen hadden al lang het bijltje erbij neergegooid.

Wanneer ze bij mij komen hebben ze vaak al van alles geprobeerd, zijn al bij allerlei therapeuten en artsen geweest en hebben al diverse diëten uitgeprobeerd. Maar niets  heeft geholpen.

En ik wil niet zeggen dat ik alle wijsheid in pacht heb (eigenlijk wel natuurlijk ;-)) maar ik heb hele goede resultaten geboekt met voedselintollerantietesten en er zijn al diverse vrouwen zo super goed van opgeknapt, dat ik je graag wil laten kennis maken zo’n test.

Maar eerst even een kort stukje uitleg:

Wanneer je iets eet waar je intolerant voor bent (ook vaak “sensitief” genoemd) dan reageert je lichaam daar op met een specifieke immunologische reactie, met zogenaamde IgG-allergenen. Normaalgesproken worden IgG-antistoffen door het lichaam meteen weer opgeruimd door middel van een proces dat fagocytose heet. Maar, als je de voeding waar je intolerant voor bent blijft eten kunnen de antistoffen niet snel genoeg opgeruimd worden waardoor ze in je bloed blijven. Vervolgens kunnen er bepaalde klachten optreden die in de loop van de tijd chronisch worden, zoals constipatie, ziekte van Crohn, diarree, eczeem, winderigheid, Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), migraine, obesitas en psoriasis.

Symptomen van een voedselintolerantie met antigenen van het type IgG treden meestal tussen de 2 tot 3 uur op maar kunnen ook makkelijk tot 3 dagen na het eten van de betreffende voeding ontstaan. Hierdoor is het vaak moeilijk te achterhalen welk voedingsmiddel precies de boosdoener is.

Meten is weten

Er is eigenlijk maar 1 manier om te achterhalen voor welke voeding je overgevoelig bent. Dat is het doen van bloedonderzoek  waarbij op de aanwezigheid van IgG-antigenen wordt getest, zoals de ImuPro test die ik in mijn praktijk gebruik.

De meest gebruikte test is de ImuPro Basis die 90 voedingsstoffen test. Deze test is eventueel uit te breiden tot de ImuPro Complete die op maar liefst 270 soorten voedselallergenen test. Naast de gebruikelijke voedingsmiddelen van de Basic worden in deze test ook regio-specifieke voedingsmiddelen getest en een groot aantal specerijen en kruiden, thee, koffie en wijn. Maar ook verdikkingsmiddelen en conserveringsmiddelen worden onderzocht.

Vanuit het lab krijg je een uitgebreid en gedetailleerd rapport, waarmee ik samen met jou een gepersonaliseerd voedingsplan van maak. Hiermee kan je eindelijk een groot deel van je gezondheid in eigen hand nemen.

De voedselintollerantietest is onderdeel van het BeYouthifull programma van IKBalans. Na het volgen van het BeYouthifull programma weet jij:

Welke voeding je nodig hebt om jouw lichaam in topconditie te houden.

Hoe je de regie over je stofwisseling en hormonen houdt.

Hoe jij een powerfull brein behoudt.

Welke bewegingsvorm het beste bij je past.

Kortom alles om sprankelend en ageless te blijven!

Nieuwste tips

Een niet zo’n luchtige oliebollen groet

Heb jij ook zo’n zin in het nieuwe jaar?Het geeft mij altijd zo’n "nieuwe ronde, nieuwe kansen-gevoel". Heb jij dat ook? Over nieuwe kansen gesproken. Hoe staat het met je goede voornemens?Is het je gelukt die van vorig jaar waar te maken?En wat worden jouw goede...

Iets over de laatste loodjes….

Hoe ga je deze week? Ook zo drukdrukdruk?Ik wil je niet opjagen hoor, maar heb jij je kerstboom al opgetuigd? Heb jij het kerstmenu op je netvlies staan en daar de eerste boodschappen al voor gedaan? Wat ga je trouwens doen met de hond tijdens nieuwjaar? En heb je al...

Heb je lever lief: 6 tips om op een natuurlijke manier te detoxen

Is jouw lever gezond?Als ik met vrouwen praat over het belang van een gezonde lever, krijg ik vaak te horen dat ze er van uitgaan dat hun lever wel gezond moet zijn, want ze gebruiken weinig tot geen alcohol. En ja, het klopt dat je lever op volle toeren draait na een...

Waarom jouw egoïstische brein jou dik maakt

Herken je dit?Je bent moe en je weet dat je iets zou moeten eten. Je neigt naar een gezonde snack of hap, maar voor je het weet, open je een keukenkastje en is die zak chips zomaar ineens leeg. Of opeens loop je na het afrekenen bij de benzinepomp naar buiten met twee...

Ontdek de reden waarom jij maar niet afvalt

Zeg eens eerlijk:Heb jij je poging om na de zomervakantie weer op je oude gewicht te komen ook alweer opgegeven? Niet getreurd, je bent niet de enige. Maar of je daar blij mee moet zijn?Even voor de duidelijkheid, minder of anders eten en meer bewegen, is dus niet de...

Volg me op Facebook

Volg me op Facebook