Wat is er toch met mij aan de hand?
Ik voel me opgeblazen en heb regelmatig heftige buikpijn….
Ik voel me vaak uitgeput en heb dan nergens zin in….
Mijn huid is ontstekingsgevoelig en soms heb ik last van eczeem of pukkeltjes….
Ik heb regelmatig hoofdpijn, het lijkt af en toe wel migraine….
Ja, dit zijn echt dé klachten, die ik dagelijks tegenkom in mijn praktijk. Mijn cliënten zijn vrouwen met een vol en boeiend leven en hun vage gezondheidsklachten steken altijd op het verkeerde moment de kop op. Het maakt ze onzeker, moedeloos en het zuigt energie. Het is dat ze zoveel wilskracht hebben, want de meeste mensen hadden al lang het bijltje erbij neergegooid.
Wanneer ze bij mij komen hebben ze vaak al van alles geprobeerd, zijn al bij allerlei therapeuten en artsen geweest en hebben al diverse diëten uitgeprobeerd. Maar niets heeft geholpen.
En ik wil niet zeggen dat ik alle wijsheid in pacht heb (eigenlijk wel natuurlijk ;-)) maar ik heb hele goede resultaten geboekt met voedselintollerantietesten en er zijn al diverse vrouwen zo super goed van opgeknapt, dat ik je graag wil laten kennis maken zo’n test.
Maar eerst even een kort stukje uitleg:
Wanneer je iets eet waar je intolerant voor bent (ook vaak “sensitief” genoemd) dan reageert je lichaam daar op met een specifieke immunologische reactie, met zogenaamde IgG-allergenen. Normaalgesproken worden IgG-antistoffen door het lichaam meteen weer opgeruimd door middel van een proces dat fagocytose heet. Maar, als je de voeding waar je intolerant voor bent blijft eten kunnen de antistoffen niet snel genoeg opgeruimd worden waardoor ze in je bloed blijven. Vervolgens kunnen er bepaalde klachten optreden die in de loop van de tijd chronisch worden, zoals constipatie, ziekte van Crohn, diarree, eczeem, winderigheid, Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), migraine, obesitas en psoriasis.
Symptomen van een voedselintolerantie met antigenen van het type IgG treden meestal tussen de 2 tot 3 uur op maar kunnen ook makkelijk tot 3 dagen na het eten van de betreffende voeding ontstaan. Hierdoor is het vaak moeilijk te achterhalen welk voedingsmiddel precies de boosdoener is.
Meten is weten
Er is eigenlijk maar 1 manier om te achterhalen voor welke voeding je overgevoelig bent. Dat is het doen van bloedonderzoek waarbij op de aanwezigheid van IgG-antigenen wordt getest, zoals de ImuPro test die ik in mijn praktijk gebruik.
De meest gebruikte test is de ImuPro Basis die 90 voedingsstoffen test. Deze test is eventueel uit te breiden tot de ImuPro Complete die op maar liefst 270 soorten voedselallergenen test. Naast de gebruikelijke voedingsmiddelen van de Basic worden in deze test ook regio-specifieke voedingsmiddelen getest en een groot aantal specerijen en kruiden, thee, koffie en wijn. Maar ook verdikkingsmiddelen en conserveringsmiddelen worden onderzocht.
Vanuit het lab krijg je een uitgebreid en gedetailleerd rapport, waarmee ik samen met jou een gepersonaliseerd voedingsplan van maak. Hiermee kan je eindelijk een groot deel van je gezondheid in eigen hand nemen.
De voedselintollerantietest is onderdeel van het BeYouthifull programma van IKBalans. Na het volgen van het BeYouthifull programma weet jij:
Welke voeding je nodig hebt om jouw lichaam in topconditie te houden.
Hoe je de regie over je stofwisseling en hormonen houdt.
Hoe jij een powerfull brein behoudt.
Welke bewegingsvorm het beste bij je past.
Kortom alles om sprankelend en ageless te blijven!
Nieuwste tips
Volg me op Facebook
Volg me op Facebook