Iets over de laatste loodjes….

door dec 18, 2019

Hoe ga je deze week? Ook zo drukdrukdruk?

Ik wil je niet opjagen hoor, maar heb jij je kerstboom al opgetuigd? Heb jij het kerstmenu op je netvlies staan en daar de eerste boodschappen al voor gedaan? Wat ga je trouwens doen met de hond tijdens nieuwjaar? En heb je al bedacht hoe je dit jaar je vervelende schoonzus benadert en wie je moeder naar huis brengt na het kerstdiner?

En hoe staat het eigenlijk met je werk? Lukt het je met een clean desk de deur achter je dicht trekken? Heb je jouw to-do-list afgehandeld? En heb je de voorbereidingen voor het nieuwe jaar al uitgewerkt?

En hoe staat het eigenlijk met je werk? Lukt het je met een clean desk de deur achter je dicht trekken? Heb je jouw to-do-list afgehandeld? En heb je de voorbereidingen voor het nieuwe jaar al uitgewerkt?

You are running out of time, girl…..

Gemeen hè van mij. Maar troost je, je bent niet de enige die midden in de het-is-bijna-kerst-ratrace is beland.

Dit jaar had ik mij voorgenomen om het eens helemaal anders te doen. We boekten, al weer een tijdje geleden, voor de hele familie een fijn hotel onder de zon, waar we ons tijdens de feestdagen alleen maar druk hoeven te maken over de vraag “bij welk zwembad zullen we vanmiddag gaan liggen” en “in welk restaurant gaan we vanavond eten”.

Een heerlijk, rustgevend vooruitzicht. De to-do-list zou niet al te lang worden dit jaar.

Nadat Sinterklaas was vertrokken, besloot ik toch maar een kerstboom te nemen. Ach waarom ook niet, alles was onder controle en dan ziet het huis er toch nog gezellig uit in die anderhalve week voor vertrek.

En afgelopen week bedachten we om na terugkeer, toch nog even een klein borreltje te organiseren voor wat vrienden en familie, want die hebben we dan al té lang niet gezien.

Dus de to-do-list werd uitgebreid. Naast het koffers inpakken & paspoort niet vergeten, noteerde ik de punten kerstboom kopen, kerstboom optuigen en oliebollenmix/drankjes kopen voor de borrel. Nog steeds goed te doen, dacht ik tot gisteren.

Want ondertussen staat de kerstboom al een week en hangen er 3 ballen en 1 slinger in en moet ik nog nieuwe verlichting scoren want de huidige verlichting heeft het afgelopen vrijdag opgegeven.

En opeens schoot me te binnen dat ik mijn zomerjurkjes nog naar de stomerij moet brengen en dat mijn bikini’s, waarschijnlijk vergaan zijn, want die had ik na de zomer (heel handig) in een tasje in het washok gelegd, zodat ik ze eens uitgebreid met een handwasje kon verwennen (nooit meer aan gedacht natuurlijk).

Ook realiseerde ik me plotsklaps dat mijn benen nog onthaard moeten worden en dat mijn teennagels zeker een nieuw lakje kunnen gebruiken.

En tot overmaat van ramp, ontving ik een mail van de kerstcommissie van de school van mijn zoontje. De inschrijflijst hing er al een tijdje en die had ik blijkbaar over het hoofd gezien. Ik kon alleen nog kiezen uit de warme (hoe dan?) pizza met vlees of de gehaktballetjes.

OMG, waarom had ik me niet eerder ingeschreven, dan had ik voor de kruidenboter kunnen gaan.

En ja, dan komt opeens de kerstgedachte bij me opzetten en vind ik eigenlijk dat ik nog iets moet doen voor mijn familie in de vorm van een bijzondere kerstkaart of klein cadeautje.

Ondertussen ben ik nu toch maar aan het googlen naar een catering bedrijfje dat nog tijd heeft voor mijn nieuwjaarborreltje, want alleen maar oliebollen is misschien toch wat te karig?

Daarnaast heb ik deze week nog 5 afspraken staan met cliënten, die ik nog zo graag even wilde bijstaan voor de vakantie, want daarna ben ik twee weken van de radar. 

Tegelijkertijd ben ik wat nieuwe ideeën voor mijn praktijk aan het uitwerken. Ik wil de training in een nieuw jasje steken en nog een kerstgeschenk voor mijn cliënten maken. 

Ook wil ik mijn paard nog minimaal 2 keer rijden, naar de altijd heerlijke ontspanningsles van Pilates gaan, nog een uurtje tennissen en ergens een minikerstdiner gaan eten met mijn vriendinnetjes.

En alles, echt alles moet af zijn en gebeurd zijn voor aanstaand zondag 22e december, want dan vertrek ik.

Misschien word je al zenuwachtig bij het lezen van deze mail (sorry voor dat), maar deze situatie is typisch Ingrid. Ik ‘werk’ nou eenmaal het beste onder druk, story of my life.

En weet je, gek genoeg, geniet ik van deze drukke tijd. 

Dat is wel eens anders geweest. Vroeger zou je me op hebben kunnen vegen en al scheldend en tierend als een kip zonder kop heen en weer hebben zien rennen.

Hoe ik dat nu doe?

Ik heb tegenwoordig 1 belangrijke regel die ik mezelf opleg om deze hectische dagen door te komen. Om energiek te blijven, goed te blijven slapen en niet door mijn hoeven te zakken. Om licht in de duisternis te blijven zien 😉

Ik dwing mezelf 3 heel gezonde maaltijden per dag te eten.

Simpel, maar o zo effectief.

Dat levert mij absolute winst op. Het geeft mij aan de ene kant meer energie en positiviteit, omdat ik alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen krijg voor mijn lichaam en brein en aan de andere kant heb ik geen schuldgevoel en irritatie over mijn slechte eetpatroon, waardoor er ook geen onnodige energie weglekt.

Ik ren en vlieg dus fluitend naar de stomerij, hou focus en overzicht en spring de 22e fris en fruitig het vliegtuig in met onthaarde benen en strak gelakte teennagels.

Mijn advies aan jou: Blijf in deze drukke tijd vooral voor jezelf zorgen. Blijf goed en gezond eten. Zorg ervoor dat je een paar goede simpele recepten hebt die je steeds weer kunt maken. Dan eet je maar even elke dag (of om de dag) hetzelfde. Als het maar gezond is. En zorg dat je de juiste boodschappen in huis hebt, zodat je niet misgrijpt. Maak hier echt even tijd voor. Jij kan dat!

Merry X-mas

Eerdere blog’s

Een niet zo’n luchtige oliebollen groet

Heb jij ook zo’n zin in het nieuwe jaar?Het geeft mij altijd zo’n "nieuwe ronde, nieuwe kansen-gevoel". Heb jij dat ook? Over nieuwe kansen gesproken. Hoe staat het met je goede voornemens?Is het je gelukt die van vorig jaar waar te maken?En wat worden jouw goede...

Iets over de laatste loodjes….

Hoe ga je deze week? Ook zo drukdrukdruk?Ik wil je niet opjagen hoor, maar heb jij je kerstboom al opgetuigd? Heb jij het kerstmenu op je netvlies staan en daar de eerste boodschappen al voor gedaan? Wat ga je trouwens doen met de hond tijdens nieuwjaar? En heb je al...

Heb je lever lief: 6 tips om op een natuurlijke manier te detoxen

Is jouw lever gezond?Als ik met vrouwen praat over het belang van een gezonde lever, krijg ik vaak te horen dat ze er van uitgaan dat hun lever wel gezond moet zijn, want ze gebruiken weinig tot geen alcohol. En ja, het klopt dat je lever op volle toeren draait na een...

Waarom jouw egoïstische brein jou dik maakt

Herken je dit?Je bent moe en je weet dat je iets zou moeten eten. Je neigt naar een gezonde snack of hap, maar voor je het weet, open je een keukenkastje en is die zak chips zomaar ineens leeg. Of opeens loop je na het afrekenen bij de benzinepomp naar buiten met twee...

Ontdek de reden waarom jij maar niet afvalt

Zeg eens eerlijk:Heb jij je poging om na de zomervakantie weer op je oude gewicht te komen ook alweer opgegeven? Niet getreurd, je bent niet de enige. Maar of je daar blij mee moet zijn?Even voor de duidelijkheid, minder of anders eten en meer bewegen, is dus niet de...

IKBalans FaceBook pagina

Je kan me vinden op